Minä


Kirsimarja Monto-Puusti

Kuva: Pirita Aho

Kirsimarja Monto-Puusti


Valmistuin ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi keväällä 2018 Helsingin Psykoterapiainstituutista ja keväällä 2021 työyhteisösovittelijaksi. Oman toiminimen, Tmi Ajatustilan ja terapiavastaanoton perustin syksyllä 2019.

Peruskoulutukseltani olen sosionomi, lisäksi olen opiskellut mm. sosiaalipsykologiaa, psykologiaa, sosiologiaa, kasvatustiedettä, filosofiaa. Työn ohessa olen mm. opiskellut monikulttuurista johtamista, mentorointia ja coachaamista ja suorittanut JET eli johtamisen erikoisammattitutkinnon. Työurani olen tehnyt lähinnä sosiaali- ja kasvatusalalla, joista viimeiset 25 vuotta varhaiskasvatuksessa esimiehenä. Työ monikulttuurisen päiväkodin johtajana, monimuotoisessa työyhteisössä on kuitenkin opettanut minulle kaikkein eniten. Työni on ollut eri kulttuureista ja lähtökohdista tulleiden eri ikäisten ihmisten kohtaamista, ongelmien ratkaisua, vahvuuksien huomaamista, tukemista, kuuntelua, ohjaamista, itsensä johtamisen opettelua ja opettamista. Paljon sitä mistä myös ratkaisukeskeinen terapia koostuu.

Työn ja ihmisten kohtaamisen lisäksi saan itse energiaa luonnosta, sen ihmettelystä ja ihailusta päivittäisillä kävelylenkeillä metsässä koiran kanssa ja kesäisin veneillessä. Myös muu liikunta, uinti ja erityisesti jooga sekä lukeminen ja kulttuuri lähes kaikissa muodoissaan ovat voimanlähteitäni. Tärkein tukijani ja innoittajani on oma perhe, jo aikuiset pojat ja puoliso.

Toimin SIRIA Oy:n Nuottivalmentajana ja olen Lyhytterapeuttiyhdistys ry:n jäsen ja Ratkes ry:n jäsen.